NEW CD - "Invitation au Voyage"
“Το βιογραφικό στον κατάλογο που συνοδεύει το δίσκο αναφέρει το βραβείο που κέρδισε ο τραγουδιστής το μακρινό 2005, πράγμα που σημαίνει πως ο Έλληνας βαρύτονος Γιώργος Κανάρης είναι στο προσκήνιο αρκετό καιρό. Η φωνή του, δυναμική και στοιβαρή στη χαμηλότερη περιοχή, δε χάνει το χαρακτήρα της όταν η μουσική ανεβαίνει πάνω στο πεντάγραμμο. Αντιθέτως, ο ακροατής παρατηρεί μία ανεπαίσθητη αίσθηση πίεσης, χωρίς κραυγές. Και βεβαίως εννοείται ως φιλοφρόνηση! Προβάλλει μια λεπτή, σίγουρη μουσική γραμμή, το κούρδισμα είναι αψεγάδιαστο και χωρίς φωνητικές ιδιορρυθμίες. Όλα αυτά καθιστούν την ακρόαση μια εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία.
Υποθέτω πως η μητρική γλώσσα του Κανάρη είναι η ελληνική, μια γλώσσα που μου είναι τελείως άγνωστη. Γνωρίζω ωστόσο πολύ καλά πόσο μεγάλη πρόκληση είναι να τραγουδάει κανείς στα γαλλικά. Είναι ξεκάθαρο πως ο Κανάρης αφιέρωσε χρόνο για να υπερνικήσει αυτά τα δύσκολα φωνήεντα, και μόνο λίγα τον νικούν. Εκεί που ο Κανάρης αισθάνεται σα στο σπίτι του είναι στα ελαφότερα τραγούδια- η προηγηθείσα Serenade florentine για παράδειγμα. Και ακόμα περισσότερο στο επόμενο, το Extase, μια υπέροχη ερμηνεία ενός ιδιαιτέρως υπέροχου τραγουδιού. Η υπέροχη μείζονα κλίμακα στο ακόλουθο Chanson triste φέρνει χαμόγελα. Εδώ μπορεί ο Κανάρης να ανοίξει και να εκφραστεί όπως θα έκανε για παράδειγμα στον Verdi. Είναι φλογερό, πανέμορφο τραγούδι γεμάτο πάθος.”
William Hedley

MusicWeb International

“Γεννημένος στην Ελλάδα, με εκπαίδευση στη Γερμανία, ο Γιώργος Κανάρης εδώ, αποτίνει όμορφο φόρο τιμής στη γαλλική μελωδία. Ενώ διατηρεί την προφορά του, δεν έχει σίγουρα καμία δυσκολία να πείσει, χάρη στη δραματική εκφραστικότητα με την οποία ερμηνεύει αυτά τα κομμάτια, ότι κατανοεί το εμφανές όσο και το κρυφό νόημά τους, περισσότερο και από ότι στο cd των Beethoven – Schubert που κυκλοφόρησε προηγουμένως. Το φυλλάδιο περιέχει επίσης όλα τα κείμενα των τραγουδιών. Αλλά, δεδομένου ότι επτά από αυτά τα ρομαντικά τραγούδια αφορούν στον Δον Κιχώτη, σε μια Mancha επεξεργασμένη ταυτόχρονα από τον Ibert και τον Ravel, εύκολα θα πειστούν οι καθαρολόγοι ότι ένας κάπως απομακρυσμένος εξωτισμός είναι ήδη εμφανής σε αυτές τις συνθέσεις. Για τα υπόλοιπα, τα άλλα στάδια αυτής της ανθολογίας μας ταξιδεύουν με την συντροφιά των Debussy και Duparc, και με τους μεγάλους ποιητές όπως οι Charles d’Orléans, Baudelaire, Verlaine. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το τόσο τρυφερό και γεμάτο ενέργεια διαυγές πιάνο του Thomas Wise που προσθέτει σε αυτή την ευχάριστη περιπλάνηση την ώθηση και ρυθμό του.”
Alain Monnier

CD - "Sehnsuchtslieder/Songs of Yearning"
“Από το 2009 ανήκει ο βαρύτονος Γιώργος Κανάρης στο έμψυχο δυναμικό της Όπερας της Βόννης. Μαζί με τον μαέστρο και πιανίστα Thomas Wise αφοσιώνεται για ακόμη μία φορά στο ρεπερτόριο του Lied. Προσφάτως κυκλοφόρησε το CD με τίτλο „Songs of Yearning -Sehnsuchtslieder”, με τη συλλογή τραγουδιών του Σούμπερτ “Schwanengesang” and και τον κύκλο τραγουδιών του Μπετόβεν “An die ferne Geliebte”. Στο δίσκο αυτό ο Γιώργος Κανάρης αναδεικνύει ξανά, παράλληλα με τη σταδιοδρομία του στην όπερα, το τεράστιο ταλέντο του στο Lied.”
DAS OPERNMAGAZIN

Das Opern- und Kulturmagazin im Internet

“…η ηχητικά επιτυχημένη παρουσίαση των «Songs of Yearning» (Τραγούδια καυμού), στα οποία ο Γιώργος Κανάρης διακρίθηκε απ’ το ξεκίνημα για το ευχάριστα ηχηρό του τίμπρο, τη συναρπαστική του παρουσία και την εξαίρετη απόδοση του κειμένου. Κυρίως την ερμηνεία των συναισθηματικά διαφορετικών τραγουδιών του Σούμπερτ πετυχαίνει ο Κανάρης με επιβλητική δύναμη και τεράστια τεχνική κυριαρχία. Στο «Der Atlas» δε, αποδεικνύει την ευέλικτη φωνητική του παρουσία. Ο εύλογα ζοφερός και έντονα εκτελεσμένος «Doppelgänger» προκαλεί ανατριχίλα.”
Claudia Wallendorf

General-Anzeiger Bonn

Glückes genug - R. Strauss
Mondnacht - Schumann
Largo Al Factotum - G. Rossini